eka ratapäivä

Koronan, raha- ja aikapulan vuoksi ensimäinen ratapäivä onnistui vasta 5.7 Kemorassa. Kadulla olin jo hieman testaillut R1M:ää. 
Katuajokokemus oli kamala: ohjausrajoitin, huonosti alle 4000 rpm toimiva moottori, älytön meteli ja korkea jakkara ei toimi. Korkeammissa nopeuksissa laite on vakaa ja vaihteenvaihdot sekä ylös että alas toimii loistavasti, kaupunkiajelut voipi laitteella unohtaa.

Kemoraan lähdin nöyrin mielin. Pari vuotta taukoa takana ja pari vanhuusvuotta lisää eivät rohkaisseet. Meinasin aloittaa keskiryhmästä, mutta uskoin(toivoin) kuitenkin homman jollain lailla sujuvan eli nopeeseen.

Pari ensimäistä settiä meni niin ja näin. Nopeet paikat, jarrut ja ajoitus yleensä oli ihan hukassa. Pyörä tuntui keulivan joka avauksessa ja välillä löin kypäränkin katteeseen. Epäuskoa toi myös keulan alastulossa esiintyvä keulan vatkaus (Kemoran urat). Ohjausiskari on sähkoisesti säätyvä ja yritin epätoivoisesti guugletella ja lukea käyttöohjetta. Ei onnistunut. Soitin pyörän myyjälle ja hän kertoi japanilaisten insinöörien tehneen siitä niiden mielestä hyvän, joten kuluttajan ei tarvi sitä enää säädellä.
Hän ohjeisti pitämään katsomosuoralla pään katteen takana alhaalla ja pitkään. 

Sitten homma alkoikin sujumaan. Ajoitukset alkoi onnistua ja sain hyvää vetoapua. Paras kierrosaika oli 1.13,7 joka jäi vain sekunnin omasta enarista. Jaksoin ajaa koko 20 minuutin setit ja oisin voinut jatkaa pidempäänkin.
Laite on mieluinen. Se on vakaa ja blipperi on aivan ihana. Ajaminen on keulimista lukuunottamatta helppoa. Moottori on tosi vahva, ei haittaa vaikka jää pykälää liian iso vaihde päälle. Tehoa tulee tasaisesti ja paljon. Kunhan rohkaistun ja saan lisää ratapäiviä, uskon tosi hyviin kierroaikoihin. 

Kiitokset järkkäreille, vetoavulle, hyvälle seuralla ja erityisesti mukana olleelle avustajalleni, veljenpojalleni. Moni homma onnistui paremmin kun oli kaveri mukana.
Holtsun ottamat kuvat Kemorasta:


Kommentit