Uudemman pyörän valinta


-07 R1nen meni siis Track Punk Racingin Jennille:

Kuva lainattu Track Punk Racingin Facebook -ryhmästä.
Pyörää ei enää tuntisi samaksi. Hatun nosto TPR:n asenteelle. Pyörä on
Hyvissä käsissä

Mitä sitten tilalle? Luiston- ja muilla estoilla varustettu tuhatkuutioinen tai sitten ihan vaan fiilispohjalla Triumphin 675R.

Aloitellessani rataharrastusta BMW teki s1000rr -pyörän. Se valtasi ratapyörämarkkinat elektroniikkansa ja tehonsa avulla. Kerran kokeilinkin kaverin s1000RRää ja se oli melkoinen herätys. Oma 160 heppainen Suzuki ei enää tuntunut miltään ja usko "uran" jatkumiseen sen kanssa loppui.

Kawasaki Z10R oli ensimäinen japanilainen ratapyörä, joka pystyi laittamaan Bemarille kampoihin. Joskus lapsena saatu Kawasaki -allergia esti kuitenkin sen pääsyn valintalistalle.

Triumphin kolmisylinterinen 675R Öhlins -jousineen ja Brembo -jarruineen veti puoleensa. Laskeskelin, jotta pienemmässä luokassa keveyteni olisi etu. R -versioita ei kuitenkaan löytynyt markkinoilta, joten poistin listalta.

Aprilia RSV4 on aina vedonnut. Aiempi kaksisylinterinen malli RSV voitti testeissä selvästi tehokkaampia nelisylinterisiä.  RSV4 :ssä oli erinomainen elektroniikka, Öhlins -jousitus ja Brembon -jarrut. Vaikka sen ensimäinen sukupolvi antoi tasoitusta muille heikommalla moottorilla, oli se silti testivoittaja useana vuonna peräkkäin.
Toinen sukupolvi (2015-?) sai tehokkaamman moottorin ja oli listallani ykköspyöränä. Sopivia yksilöitä tuli harvoin markkinoille ja kun semmoinen ilmestyi, ei minulla ollut rahoitusta...

Suzuki GSX-R on minulle se oma pyörä. Lapsuuden ihastumiseni ei lähde pois mielestä. 2017 GSX-1000R sai viimein elektroniikan kilpailijoiden tasolle ja moottorikin oli jälleen erinomainen.

Yamaha R1 ja R1M ilmiintyivät markkinoille 2015. Yamaha oli pudonnut muiden kelkasta 2009 Grossplane moottorin heikon huipputehon takia. Nyt asiaan tuli korjaus. Elektroniikkaakin oli kohdillaan.
R1M -mallissa oli Öhlinssin aktiivijousitus. Se tuntui ihmeelliseltä ja juuri kuin minulle, joka ajaa myös kadulla, tarkoitetulta. Hinta vain oli älytön. Tuommoista en koskaan saisi.

Tämmöinen haku sitten nettimotoon:
Valitut merkit & mallit BMW-S-1000RR, Suzuki-GSX-R-1000, Yamaha-YZF-R1, Aprilia-RSV4
Ajoneuvolaji Moottoripyörä
Vuosi >= 2015
Hinta (Normaali, ALV väh.kelp.)
Ilmoitustyyppi Myydään
Myyjä Motoliike, Yksityinen myyjä

Kommentit